Dva pitanja koja vas mogu odmah izvući iz stanja iracionalnog straha

Svaki iracionalni strah je iracionalan jer se bazira na imaginaciji. Razlika između imaginacije i realnosti je u vremenu. Realnost je nešto što se događa sada, samo sada i nikada više. Imaginacija može da se odnosi na budućnost (šta ako …?) ili prošlost.

Dva pitanja za vraćanje u relanost

  1. Da li se ovo dešava sada ili ja to samo zamišljam u svom umu?
  2. Šta se zaista dešava sada?

Pogedajte ceo video

Ako želite da nuačite još korisnih tehnika za prevladavanje iracionalnih strahova i misli pogledajte i naručite moj program Kako da se sami rešite opsesivnih misli u samo 4 jednostavna koraka.

Dr Vladimir Mišić

psiholog i psihoterapeut

email:onliepsihoterapija@gmail.com

skype: vaspsiholog

www.vaspsiholog.com

Vladimir Misic

Jedan komentar na: “Dva pitanja koja vas mogu odmah izvući iz stanja iracionalnog straha

  1. Ivona says:

    Lijep pozdrav!
    Ja inace patim od OKP-a.dugo vremena sam bila dobro ali po rođenju sina unazat nesto manje od 2 mj mi se javila nesanica. Nisam ju odma prepoznala vec sam isla u analize zasto nemogu spavati. Kad bi se u noci probudila dobila bi panicni napad. Razvila sam dosta intenzivan strah sta ce biti nocas. Tek mi je nedavno kliknulo strah te blokira i uzrokuje anksioznost a ona nesanicu. Nakon toga bolje sam spavala, ali mi je strah i dalje velik.naravno da sam po cijeli dan anksiozna u pripravnosti od iscekivanja noci. Stalno su tu pitanja sta ako nebudem mogla zaspat, pocet cu halucinirat, poluditi, imas malo dijete i moras biti naspavana. Da napomenem da spavam ok, ali imam strah sta ako mi se nesto desi i nebudem mogla spavati nastavim se buditi po noci itd. Mislite li da su ova dva pitanja dobra da postavljam kod ovog problema?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *