Psihološki faktori koji mogu dovesti do odsustva erekcije kod muškaraca

Odustsvo erekcije (erektivna disfunkcija) može biti uzrokovano raznim faktorima. U ovom tekstu ja ću govoriti isključivo o najčešćim i najrasprostranjenijim uzrocima odsustva erekcije kod muškaraca. Govoriću o psihološkim uzrocima. Generalno gledano, psihološki faktori (anksioznost, preterana stidljivost, depresija, konflikti u vezi, bes i miržnja itd.) su najčešći uzročnici ovog problema. Dobra vest je da se ovi problemi mogu veoma uspešno rešiti ako za to postoji volja i motivacija klijenata.

Na početku korisno je istaći da erekcija kao i odsustvo erekcije nije fenomen sve ili ništa. Do odustva erekcije može doći na samom početku (pre same predigre ili pokušaja seksualnog odnosa), tokom predigre ili tokom seksualnog odnosa. To se može događati samo ponekad a može postati i hronično. Samo u ovom drugom slučaju možemo konstatovati da se radi o problemu erektilne disfunkcije. Psihološki faktori (anksioznost, depresija, ljutnja itd.) mogu dovesti do odsustva erekcije kod sasvim zdravog, normalnog muškarca. Problemi sa erekcijom ne znače da je osoba impotenta. U ovom tekstu razmotrićemo kako svaka od ovih emocija negativno utiče na seksualnu pobuđenost i erekciju kod muškarca.

Kako anksioznost dovodi do erektilne disfunkcije?

Anksioznost je neprijatelj erekcije broj jedan. Zašto? Anksioznost je pre svega intenzivan afekat a svaka preintenzivna pobuđenost bilo pozitivna (kao na primer: euforičnost) bilo negativna (na primer: anksioznost, bes i sl.) može privremeno poremetiti erekciju i onemogućiti seksualno uzbuđenje i kod muškaraca i kod žena. Kada smo anksiozni (ili doživljamo neki drugi intenzivni afekat) dolazi do kontracije mišića i krvnih sudova kao i povlačenja krvi sa periferije organizma (odande gde nam je ona baš potrebna kada želimo da se seksualno uzbudimo). Bez krvi na periferiji nema erekcije. Krvni sudovi će se raširiti, mišići opustiti jedno kada se mi sami opustimo. Dakle, problem je u centrali (u našem umu) a ne u telu. Tek kada se opustimo možemo doživeti zadovoljstvo, koje postepeno raste i uvodi nas u stanje prijatne seksualne uzbuđenosti, koja je naravno praćena erekcijom. Znači, opuštenost (odsustvo brige, anksioznosti i strepnje) je preduslov za postizanje i održanje erekcije i seksualnog uživanja.

Kao što znamo anksioznost predstavlja strašljivo iščekivanje, strepnju da bi se nešto loše moglo dogoditi. Šta je to oko čega muškarci ponekad brinu, oko čega strepe? Šta je to što muškarci ponekad očekuju da bi se moglo loše dogiti? Odgovor je jednostavan. Brinu da li će postići erekciju. Pošto se već osećaju napeto (iz nekih razloga o kojima ćemo diskutovati kasnije) predosećaju da se erekcija neće možda pojavati odmah i spontano onako kako se inače javlja i onda počinju da brinu. Počinju da strepe. Da li će mi se dići? Šta ako mi se ne digne? To je užasno, obrukaću se. Devojka će misliti da sam impotentan i sl. Kada počnu da razmišljaju na ovaj ili sličan način, ovim strašnim mislima oni mimo svoje volje (i želje) pojačavu početnu napetost dok ona ne preraste u anksioznost. Tada nastupaju fizološke promene u telu koje sam gore opisao i samim tim dolazi do onemogućavanja erekcije. Drugi razlog zašto anksioznost dovodi do narušavanja erekcije jeste to što osoba dok brine i strepi preusmerava svoju pažnju na brigu i strašne misli, umesto da se fokusira na prijatne senzacije i draži koje stimulišu seksualno uživanje i prijatno uzbuđenje.

Neki od najčešćih razloga zbog kojih muškarci mogu postati anksiozni i napeti kada je u pitanju seksualni odnos

Nelagodnost, stidljivost i anksioznost tokom prvog seksualnog odnosa sa novom partnerkom

Samo upoznavanje, uspostavljanje kontakta, samootkrivanje i uspostavljanje bliskosti na početku veze je praćeno izvesnim stepenom nelagodnosti, napetosti i anksioznosti. To je sasvim normalna stvar oko koje se ne treba posebno brinuti. Mi se ne otvaramo pred svima niti želimo sa svima da delimo našu intimnost. Prvi seksualni čin, pokazivanje i razotkrivanje svog tela, osećanja i seksualne žudnje, upoznavanje sa telom, senzibilitetom i emocijama druge osobe najintimniji je čin. Sasvim je prirodno da se na poečtku osećate pomalo nelagodno. Može se desiti da osećate neki blagi stid i blagu napetost (anksioznost), ali je to prolazno. Samo konstatujte te senzacije u vašem telu i nemojte o njima više razmišljati. Usresredite se na čulne doživljaje i nastojte da upoznate vašeg partnera i njeno/njegovo telo. Neka vaša pažnja bude usmerena u tom pravcu i napetost i nelaogdnost će vrlo brzo proći.

Nedovoljno seksualnog iskustva

Nedovoljno seksualnog iskustva je samo po sebi dovoljno da se neko oseća napeto. Može se desiti da se zaglavite u razmišljanjima:

Šta sad da uradim?

Kako moja devojka reaguje na ovo što radim?

Da li je ovo što radim dobro?

Ovakve misli vas uvode u brigu i anksioznost. Ako ih uočite prestanite da tako razmišljate. Fokusirajte se na telesne, taktilne (senzacije izazvane dodirivanjem) i vizuelne senzacije i draži i vaše uzbuđenje će porasti. Nemojte žuriti. To što nemate dovoljno iskustva nije nešto što nužno mora da vas omete u dostizanju seksualnog zadovoljstva. Ako nešto želite da naučite morate se baviti time. Mnogi muškarci misle da imaju, a zapravo nemaju ili imaju vrlo malo seksualnog iskustva. Ali to samo po sebi nije problem. Problem je kada nemate iskustva, prosto ne znate neke stvari a mislite da sve znate. Iskustvo nije samo kvantitet već i kvalitet. Nije važno koliko ste puta imali seks sa nekom osobom ili sa koliko ste osoba bili do sada (mnogi muškarci misle da je upravo to presudna stvar). Važan je kvalitet i znanje. Važno je šta ste naučili zahvaljujući vašem prethodnom seksualnom iskustvu.

Da li ste naučili da se opustite?

Da li ste dobri u predigri?

Da li volite da istražujete i uvodite novine ili ste skloni rutini?

Da li ste seksualno radoznali?

Da li umete da zadovoljite partnerku?

Kako znate da u tome uspevate?

Šta je to što vašoj partnerki pričinjava najviše zadovoljstva?

Šta joj prija a šta ne?

Da li ste strpljivi?

Da li se vaša partnerka prepušta seksualnom zadovoljstvu u potpunosti ili se steže i kontroliše?

Da li i vi to radite?

Mnogo je takvih pitanja. Ako ne znate odgovore na ova i slična pitanja znači da još uvek nemate dovoljno iskustva. Ali ne brinite oko toga, naučićete ako budete imali adekvatan stav prema vašoj seksualnosti. Predispozicija da uživamo u seksu je urođena ali uživanje u seksu je nešto što se uči. Kao što se rađamo sa predispozicijom da hodamo, prohodamo tek posle dugog procesa učenje i padanja. Najgora stvar koju možete da uradite sebi je da mislite da sve znate i na taj način onemogućite sebe da napredujete. Zato budite spremni da učite i da se menjate. Svako novo iskustvo može obogatiti vaš seksualni život ako vi to želite.

Preskakanje predigre i žurba

Mnogi muškarci često preskaču ili skraćuju predigru. To je isto jedan od pokazatelja nedovoljnog seksualnog iskustva. Predigra je veoma važna. Ona služi da se partneri opuste i pojačaju seksualnu uzbuđenost kako bi seksualni odnos bio dobar. Žurba i preskakanje predigre najviše će smetati vašoj partnerki, ona to može doživeti kao nevođenje računa o njenim potrebama. Nepotrebno žureći možete i sebe učiniti anksioznim. Čemu žurba? Seks je uživanje, zašto bi ste žurili, zar ne želite da uživate više i duže?

Nenaviknutost na korišćenje kondoma

Momci, mlađi muškarci (ili starija gospoda) koji iz nekog razloga nisu dugo (ili nikada) koristili kondom mogu imati poteškoća sa erekcijom. Neke statistike pokazuju da čak 60% muškaraca može izgubiti erekciju u momentu kada stavljaju kondom. Jedan od problema može biti mehaničke prirode, prosto kondom može biti mali ili veliki za vas. Pronađite veličinu kondoma koja vam odgovara (da ne bude ni premali ni preveliki). Ipak najveći problem je psihološke a ne mehaničke prirode. Da bi ste stavili kondom prvo je neophodno da zaustivite predigru, neophodno je da vam je kondom pri ruci, treba da ga otvorite, stavite itd. Neki muškarci su skloni da se brinu, da li će održati erekciju tokom te nemile pauze jer već osećaju da su napeti ili irititani činjenicom da moraju da prekinu kontakt sa pertnerkom, potraže kondom i stave ga. Kako rešiti ovaj problem? Prvo sredite tehničku stvar, pre nego što bilo šta počnete sa partnerkom, pripremite kondom, otvorite ambalažu i stavite ga što bliže vama, kako bi ste mogli da ga uzmete što lakše i brže. Drugo, počnite da stavljate kondom tek kada nakon nekog vremena provedenog u predigri osetite da ste dovoljno snažno uzbuđeni. Tokom predigre nemojte razmišljati o kondomu, jer ste ga već pripremili, on čeka na vas. Dakle, opet naglašavam nemojte žuriti i nemojte previše misliti. Razmišljanje je korisno ako želite da odložite vrhunac, ali je neprijatelj broj jedan u procesu seskualnog uzbuđivanja.

Prethodna negativna iskustva

Prethodno doživljeni problemi sa erekcijom je najčešći i tipičan primer kako anksioznost može da vas dovode do odsustva ili gubitka erekcije, do još veće zabrinutosti a u nekim slučajevima i do depresije. Detaljaniji opis ovog problema možete pročitati na ovom sajtu u tekstu: Preterana briga kao uzrok erektilne disfunkcije

Težnja da se kroz seks fascinira partnerka

Neki muškarci koji se ne osećaju sigurno u svojoj muškoj ulozi, nastoje da kompenzuje neke svoje lične nedostatke ili  jednostavno nemaju dovoljno seksualnog iskustva pa teže da se samodokazuju kroz seks. Ovo je jedna od najlošijih strategija. Prvo seks nije polje za samodokazivanje i kompenzaciju već polje za uživanje, ljubav, produbljivanje intimnosti i radosti zajedničkog života. Nikakav seks ne može da kompenzuje vaše lične nedostatke. Zapamtite to. Lične probleme treba identifikovati i rešavati. Pored kompenzacije, dodatni problem sa težnjom da nekoga fascinirate je u tome što znate da u tome ne možete uvek uspeti a pogotovo ne sa svim osobama. Zbog toga težnja da se neko fascinira u krevetu može biti praćena strepnjom, strahom (anksioznošću) od nesupeha. Kao što znamo svaka strepnja vas udaljava od seksulanog uživanja i negativno utiče na erekciju.

Napetost partnerke

Napetost partnerke je još jedan od razloga koji može uticati da se muškarac oseća napeto i anksiozno tokom seksulnog čina. I devojke mogu biti napete i anksiozne, obično zbog stida, nedovoljnog iskustva, neznanja, predrasuda u vezi seksa itd. Ako je muškarac napet i u isto vreme primećuje da je i njegova partnerka napeta to može pojačati njegovu napetost. To se najčešće javlja kod neiskusnih muškaraca koji su i sami napeti i ne znaju kako da se opuste i kako da opuste partnerku. Kako da opustite nekog ako ste vi sami napeti? Takođe, neke devojke nisu dovoljno iskusne i potreban im je neko ko će ih naučiti kako da se opuste i uživaju. Naučite prvo da se vi opustite i na taj način ćete biti dobar model (uzor) vašoj partnerki.

Forsiranje sebe ili partnerke da se ima seksualni odnos

Seks se ne može forsirati. Kao što ne možete sebe naterati da se opustite, isto tako ne možete sebe naterati da uživate u seksu. Čemu forsiranje? Neki muškarci forsiraju seks zato što im seks predstavlja način da isprazne stres i telesnu napetost. Njima nije uvek do seksa već do pražnjenja napetosti. To nije dobra strategija jer forsiranje i žurba može postati deo vašeg seksualnog stila i ponašanja u krevetu. Pronađite druge načine da se oslobodite stresa umesto da koristite seks za to. Idite u teretanu, trčite, vežbajte jogu i meditaciju, naučite neku od tehnika relaksacije, vozite bicikl ili prosto nađite neku fizičku aktivnost koja vam pruža zadovoljstvo. Seks ostavite isključivo za uživanje. Ako forisirate sebe da imate seks kada niste dovoljno uzbuđeni ili ste umorni, rizikujete da smanjite vaše uživanje u seksu ili da nemate erekciju. Ako forsirate partnerku, rizikujete da se posvađate i međusobno odaljite što takođe može loše uticati na vaš zajednički seksualni život. Ne zaboravite, seks je odnos, intimni čin između dvoje ljudi, gde obe strane treba da uživaju i utiču jedna na drugu.

Stupanje u seksualne odnose bez ikakvih emocija

Ovo je jedan o čestih uzroka erektilne disfunkcije kod mlađih muškaraca. Seks ne mora biti praćen ljubavlju i emocijama ali je takav seks prilično isprazano iskustvo. Razdvajanje emocija i seksualnosti je moguće, ali nije korisno. Ako stupate u seksualne odnose bez ikakvih emocija to znači da vas stimuliše jedino fizička atraktivnost osobe ili samo promena. Ova vrsta stimulacije nije baš mnogo snažna, naročito gledano na duge staze. Ako sebe naviknete na ovakvu vrstu seksa može se desiti da vam svaka partnerka brzo dosadi, da se lako ohladite, izgubite erektivnu moć kada nema ničeg novog i postanete anksiozni povodom toga. Seks sa emocijama je seks sa osobom, a ne seks sa nečijim telom. Emocije koje imate prema nekoj osobi mogu dodatno da stimulišu vaše seksualno uzbuđenje i učine vaš seksualni život značajno bogatijim.

Strah od mogućnosti da partnerka ostane u drugom stanju i stah od polno prenosivih bolesti

Ako stalno brinete da li će vaša partnerka ostati u drugom stanju ili da li možete zakačiti neku polno prenosivu bolest, nećete biti opušteni. Kao što sam već naglasio strah, briga i anksioznost su vaši najveći neprijatelji kada je u pitanju seks i erekcija. Zato se potrudite da nabavite odgovarajuću zaštitu. Međutim, neki ljudi (i muškarci i žene) su skloni da iako savesno koriste sredstva zaštite da i dalje preterano brinu o neželjenoj trudnoći. U tom slučaju bilo bi dobro da razotkrijete vaše strahove, da prepoznate koje su to misli kojima ih stvarate i održavate. Zatim nastojte da ih promenite. Ako koristite adekvatna sredstva zaštite preterana briga vam nije neophodna niti vam je od koristi. Naučite da prepoznate rečenice koje govorite sebi i kojima se samozastrašujete i zatim prestanite to da radite. Fokusirajte se na uživanje i na vašu partnerku/partnera.

Depresivnost kao uzrok erektivne disfunkcije

Postoje dva načina na koji depresija može dovesti do erektilne disfunkcije. U prvom slučaju primarni problem je depresija. Depresija dovodi do sniženja voljno-motivaciono-nagonskih težnji, što za posledicu može imati i smanjenu seksualnu želju ili potpuno odsustvo seksualne želje (kod težih oblika depresije). Osoba koje je depresivna gubi interesovanje za seks, i u tom smislu erektilna disfunckija je posledica a ne uzrok problema. Rešenje problema sastoji se u tretiranju depresije. Kod nekih osoba depresivne epizode se mogu smenjivati za epizodama povišenog raspoloženja (hipomanije) kada osoba može osećati povišenu želju za seksom. I jedna i druga vrsta depresije se mora tretirati (ponekad samo psihoterapijski, nekada kombinovano sa lekovima a u težim slučajevima samo lekovima).

Drugi način na koji depresivnost može uticati na erektilnu disfunkciju i seksualnu želju je slučaj kada osoba reaguje depresivno povodom seksualnih problema. Ako osoba duže vremena ima problem erektilne disfunkcije i problem ne rešava, već pribegava izbegavajućim ponašanjima (kao što su: izbegavanje seksualnog odnosa, uzimanje alkohola ili droge i sl.) to može osobu uvesti u depresiju. U tom slučaju potrebno je prvo tretirati depresiju pa tek onda seksualne probleme koji su prethodili depresiji.

Konflikti u vezi i ljutnja kao uzročnici erektivne disfunkcije

Česte svađe, odsusutvo komunikacije, nerešeni konflikti i problemi, prećutno nezadovoljstvo i posesivnost su pokazatelji disfunkcionalnog partnerskog odnosa koji za posledicu ima međusobno odaljavanje partnera, skrivenu ili otvorenu ljutnju i pad interesovanja za seks. Pad interesovanja za seks može biti prisutan kod jednog ili oba partnera. Čest slučaj kada se kod muškarca javlja problem erektivne disfunkcije je kada je njegova partnerka izrazito ljuta na njega, sklona pretnjama ostavljanjem, kritikovanjem i vređenjem. Ova vrsta muškaraca je sklona pasivnosti i lakoj povredivosti. Pretnje i kontrola kod njih izaziva strah i osećanje manje vrednosti zbog čega se oni povlače u sebe, mogu biti pasivno agresivni i često pate od erektivne disfunkcije ili gubitka seksualne želje.

U slučajevima kad je glavni uzročnik seksualnih problema, disfunkcionalan odnos među partnerima, preporučuje se partnerska terapija. Iako samo pojedinac može manifestovati određene simptome (kao što je na primer erektivna disfunkcija, odsustvo seksualne želje, nemogućnost da se postigne orgazam i sl.) uzrok problema je uvek u odnosu a ne u pojedincu. Problemi u vezi se mogu rešavati samo otvorenom komunikacijom i spremnošću na promene. Glavni neprijatelj konstruktivne komunikacije među partnerima je bes, pa čak i mržnja koju partneri mogu imati između sebe.  Bes je nastajao, ključao i gomilao se jer partneri nisu reševali nagomilane probleme. Kada dođe do toga moguću su dva ishoda. Jedan je prekid veze a drugi pokušaj da se kroz razgovor sa psihologom (stručnom i neutralnom osobom) da šansa vezi, pokrene zaustavljena komunikacija, odmrznu i razreše konflikti i prevaziđe nastala kriza.

Ako želite da naučite kako da sami prevaziđete problem sa erekcijom naručite knjigu samopomoći u kojoj opisujem korak po korak šta sve treba da uradite kako biste rešili problem sa erekcijom.

Dr Vladimir Mišić

psiholog i psihoterapeut

email:onlinepsihoterapija@gmail.com

skype: vaspsiholog

www.vaspsiholog.com

Vaš Psiholog

120 komentara na: “Psihološki faktori koji mogu dovesti do odsustva erekcije kod muškaraca

 1. dg says:

  zasto posle sexa od sat vremena,gde partnerka dozivljava visestruki orgaz.a muskarcu izostane ejakulacija,nesto malo

 2. maki says:

  momak ima problem, on kaže da je to strah od sexa još od malena, ima 32, i ide kod psihijatra ali ništa ne utiče to na njega na pozitivan način, možete li da mu pomognete?

  • Vaš Psiholog says:

   Ne mozemo sa tako malo informacija da znamo da li je moguce pomoci tom momku. Za bolju procenu problema potreban je opsezan intervju sa osobom koja ima problem. Ono sto se moze reci je da problem postoji prilicno dugo sto podrazumeva i duzi period za njegovo resavanje i najverovatnije je da se on ne java izolovano vec je u sklopu nekog slozenijeg psiholoskog problema. Takodje, uspesnost zavisi i od same osbe odnosno njene motivacije i spremnosti da se pozabavi svojim problemom. Dakle, tek nakon detaljnije procene se moze dati odgovor na Vase pitanje. Pozdrav.

 3. ds says:

  Poštovani doktore, imam problem s erekcijom, ja mislim da je psiholoski tip. Prvi put sam imao odnos s djevojkom i nije uspjelo, i svaki drugi put kada smo isli mislio sam na predhodni neuspjeh, i cim pocnem mislit erekcija padne. Inače smo isli 4 puta i nisam zadovoljan..inace imam jutarnje erekcije normalne.Nakon tih neuspjeha djevojka je burno reagirala al sad je rekla da je uz mene i da se nada da ce to proc. Inače kada sam sam dok lezim na leđima bude sve uredu,ali kada se okrenem na trbuh kao da mi pocne erekcija opadat, mislim da sam i to umislio i da u tome trenutku se pocmem brinut i zato mi opada, jer mi koristimo misionarsku pozu u kojoj sam ja gore. Radim ja vjezbe da ojačam erekciju i sve, al cim se počmem brinut ona pada. I sad me to muči kada sam na stomaku isto kao da imam slabiji osjećaj u penisu i kao da bubim u njemu pritisak i erekcija pocme padat.

 4. zeza says:

  Postovani doktore,imam problem vec 3 meseca. Naime,dogodilo mi se da na pocetku jednog seksualnog odnosa sa devojkom sa kojom sam u duzoj vezi izgubim erekciju. Do tog odnosa sex je bio odlican i nikad nije bilo problema. Od tog dana,poceo sam konstantno da razmisljam o tome i problem se javljao vrlo cesto. Bilo je nekoliko slucajeva kad je sex bio normalan,ali od tog dana uglavnom su problemi i citav zivot mi se okrenuo naopako. Jednostavno razmisljam previse o tome. Imam 26 godina tako da smatram da nemam fizickih problema,aktivan sam i bavim se sportom rekreativno. Problem je nastaotog dana i od tada traje, Kako da se oslobodim toga i vratimstvari u normalu jer su i drugi aspekti zivota poceli da trpe zbog ovog problema. Hvala unapred.

 5. Lazar says:

  Da li orhiepididimitis,prostatitis, polna bolest HPV virus i neke bakterije u spermi(Enterococcus) uticu na erekciju…ili mozda sterilitet?

 6. Nenad says:

  Poštovani,
  sredinom 4. mjeseca ove godine mi je utvrđena blaga hipertenzija zbog koje su mi propisani lijekovi iz skupine ACE inhibitora (ramipril). Kada sam na uputi pročitao da su moguće nus pojave u vidu smanjenog libida i impotencije odmah sam se jako zabrinuo za svoj seksualni život koji je do toga dana savršeno funkcionirao. Nakon toga mi se dogodilo da sam nakon pune erekcije kada sam se sjetio nus pojava lijekova naglo izgubio erekciju. Iste večeri sam o svemu tome iskreno razgovarao sa suprugom koja je inaće jako razumna i uspjeli smo bez problema u seksualnom odnosu. Iako je bilo uspješno, počeo sam sumnjati u sebe i stalno razmišljao hoću li ubuduće imati erekcije i uspjeti ih održati. Nekoliko puta iza toga smo imali uspješne odnose, a zatim je uspješnost bila sve manja i manja. Sada sam u toj fazi da gotovo i nemam erekcije, osim povremenih jutarnjih nakon kojih sam jako sretan jer mi daju neku nadu. Preko dana više nemam erekcije niti imam želju za sexom što me jako zabrinjava i odražava se na moje opće funkcioniranje. Počele su mi se zbog toga javljati jake tjeskobe koje me iscrpljuju. Kad se želim smiriti popijem 2 Persena i bude mi nešto lakše. Polako gubim apetit i kvalitetu sna. Supruga me i dalje razumije i potiče, a ja se pitam koliko će u tome biti strpljiva. Inaće, suprugu volim i ne varam je. Još da napišem da imam 41 godinu i da sam sportski tip. Molim Vas da mi odgovorite ima li nade da se ovo moje teško stanje izliječi i da budem „onaj stari“, te da li da se javim psihijatru, psihologu ili psihoanalitičaru? Unaprijed zahvaljujem!

  • Vaš psiholog Sanja Marjanović says:

   Postovani, na neuspesnost Vase erekcije utice anksioznost koju ste formirali na osnovu pogresnog nacina razmisljanja i lose interpretacije nus pojava lekova koje konzumirate. Dakle, uzrok problema je pogresna interpretacija informacija koje ste procitali sto uslovljava strah odn. anksioznost koja vas blokira da budete uspesni u seksualnom odnosu. Mi smo psiholozi i bavimo se uspesno ovakvom vrstom problema pa nam se mozete obratiti za pomoc putem skajpa. Srdacan pozdrav.

   • Nenad says:

    Hvala Vam puno na odgovoru! Spoznao sam da je moj strah bio iracionalan i sada je situacija znatno bolja (na moje i zadovoljstvo moje supruge). Još nisam „onaj stari“, ali situacija je iz dana u dan sve bolja i bolja. Još jednom zahvaljujem na Vašem odgovoru!

  • Marko says:

   Doktore i ja imam problem isto oko erekcije,ovako mi se dize normalno al kad sam sa devojkom on nece,i to me ubija jer samo na to mislim dal ce se dici i on naravno nece,to me ubija,kako da skrenem misli i da se opustim jer samo na to mislim i zato i nece da se digne,a ovako preko dana sam se digne,sta da radim,molim pomoc.nemam skajp inace bi vas tako kontaktirao.

 7. Nenad says:

  P.S. Još samo da napomenem da lijekove za hipertenziju ne uzimam nego tlak kontroliram nefarmakološki. Pozdrav!

 8. nebitanCovek says:

  cao,imam jedan problemcic,mada mislim da ni nije problem.Ovako,imao sam neko iskustvo sa devojkom,i kad me je rukom ‘zadovoljila’ posle par dana je nastao osip koji me je peckao.Otisao sam kod doktora,i dala mi je neku kremu.Osip je sad nestao,medjutim nisam se dugo samozadovoljavao i sad kad to radim u erekciji bude par kapljica malih i onda sporo izlazi a to ni ne osecam… u cemu je problem ? ako neko zna

 9. BreathAway says:

  Molim vas ako mozete mi pomoci,vec od malena ne mogu “drkajuci“ penis da ejakulisem.Ejakulisem se na sasvim drugi nacin na kojem ja ne bih sada da spominjem.Plasem se da kada spavam sa devojkom necu moci da ejakulisem.Molim za neku pomoc!

 10. veljko says:

  Ovako,imam 18godina i prvi put sam spavao sa devojkom,i doslo je do proboema,nije bilo erekcije,svaki sledeci put a bilo ih je svega 6,7 posle toga ja sam imao isti problem. Nakon 8 puta nam je uspjelo i to vece je sve islo normalno i onda sjutra kada smo opet probali javio se isti problem.Doktore ja vas iskreno molim da mi odgovorite sta li ovo moze biti jer sam zdrav potpunoi imamovakve probleme i to me jako zabrinjava pa vas molim za savet.

  • Vaš psiholog Sanja Marjanović says:

   Postovani, zamisljanje negativnog ishoda (u vasem slucaju zamisljanje izostanka erekcije) moze dovesti do osecanja straha odnosno anksioznosti koji dalje moze uticati na izostanak erekcije. Savet je da se ne opterecujete negativnim predvidjanjima i da pustite da se „stvari“ odvijaju spontano. Nije nikakav problem da ne dozivite erekciju i nekada kada mislite da bi trebalo. Ipak, problem je ako o tome neprestalno mislite a posebno u toku predigre ili sl. Dakle, ne forsirati stvari, vec pustiti da se desavaju spontano i onda kada se za tim oseti dovoljno jaka potreba. Pozdrav.

 11. petar says:

  Postovani,molim vas za pomoc… Imam 18 godina i sa devojkom sam godinu dana i sto se seksa tice sve je bilo okej.. Seksualne odnose smo imali svakodnevno po 2-3 puta… Medjutim,zadnjih nedelju dana imam problem sa erekcijom… Naime,zelja za seksom je nekako odsutna,preko dana gotovo i ne osetim potrebu za tim… Erekcija je dosta slaba… Kada se tek vidimo i pocnemo sa predigrom uspem da dodjem do erekcije koja je slaba,ali ipak dovoljna za seks,medjutim kasnije ne mogu,tj sta god radili ne uspevam da je odrzim dovoljno dugo.. Kao sto rekoh to traje nedelju dana pa nisam siguran da li da idem kod urologa ili je to neka prolazna faza… Cudi me to sto je potreba za seksom gotovo skroz odsutna u ovih zadnjih nekoliko dana posto sam do tad imao dosta cesto i cesto sam razmisljao o seksu…

  • Vaš psiholog Sanja Marjanović says:

   Postovani, seksualne odnose treba da imate onda kada se za to stvore uslovi a oni se uglavnom stvaraju spontano. Dakle, ne treba nista forsirati i imati neku dnevnu normu koju treba ispuniti. Normalno je da na pocetku veze odnosi budu cesci, ali isto tako je normalno da nemate odnose svakog dana… Prema tome, sacekajte da se zelja javi spontano bilo to i jednom nedeljno, uvek je bolje imati kvalitet nasuprot kvantiteta. Pozdrav.

 12. slavica says:

  postovanje imam 37 god kao moj muz u braku smo 15 god u zadnje vrijeme imam veliku zelju za seksom i cesto ostajem nezadovoljna od partnera u zadnji par dana povukao se u sebe kad ga izozovem na jos jedan odnos kaze da nemoze odbijame namamim ga i krene oce spreman je i vidim i osjetim predigra sve ok ali kad treba da stupi na snagu odbije me kaze ja nemogu dvaput a vidim da moze kaze nepet sam pusti me muce me problemi a prije par sati nije imao problem danima me odbija spreman je ali nece pocinjem da sumnjam i ja se brinem i zbog svega sam napeta a najvise sto me odbija tisti me sve vise ali ne odbacujem ga ko on mene i imam zelju za seksom pored brige kad sje zelja za seksom i dobijem zelju nijedan problem me tu nemoze zaustavit pa mislim da tako treba i kod muskaraca dali da pocnem da sumnjam ili to tako ide s godinama

 13. zabrinuta says:

  u vezi smo 4 godine, sve je uvijek u sexu bilo dobro do prije nekoliko mjeseci kad se dečku počinjalo događati da ne može doći do erekcije ako se samo mazimo nego moramo upotrijebiti i oralni sex ako želimo penetraciju. s oralnim se uspije ukrutiti i sve ispadne dobro…i onda se neki period to ne događa, s erekciom sve ok ali evo sada je došao najgori period u kojem ne može uopće dobiti erekciju, a i kad je dobije, ne može je održati, kad uđe u mene, nakon nekoliko trenutaka se spusti i to dovodi do njegovog nezadovoljstva a moje zabrinutosti, čak se i on počeo bojati da će biti impotentan. večeras se čak žalio da mu u penisu nema nikakvog osjećaja, jako slabo, i kad ga diram, i kad ga oralno zadovoljim, jednostavno ne ide pa ne ide…prije smo razgovarali o tome dosta i uvijek smo dolazili na odgovor da je sve u njegovoj glavi, da je pod stresom i umoran ali ovaj zadnji period je zabrinjavajući kad ne osjeća ništa, a više ni ja, jer nije ukrućen kad je u meni…molim Vas dajte nam neko riješenje 🙁

 14. Armin says:

  ovako moj problem s erekcijom se najvise javi kad osjetim neki grc u stomaku,onda ne moze da mi bude dugo cvrst dok ga partnerica drzi u ustima sve je ok ali jel pusti i zelimo sex nije to to,ulazim u stann znaci ljubimo se diramo on je jako ukocen jel malo pustim ono da popijemo kafu i krenemo se opet mazit i ljubit on se uopste ne dize i tako cijelu predigru,Nekad sam imao strasnu upalu bubrega da li moze da bude od tog znam da se treba opustit to najvise pokusavam ali ne idee nikako da se opustimm i razbistrim glavu.KAKO MI VI MOZETE POMOC

   • Marko says:

    Doktore i ja imam problem isto oko erekcije,ovako mi se dize normalno al kad sam sa devojkom on nece,i to me ubija jer samo na to mislim dal ce se dici i on naravno nece,to me ubija,kako da skrenem misli i da se opustim jer samo na to mislim i zato i nece da se digne,a ovako preko dana sam se digne,sta da radim,jer preko celog dana na to mislim i nocu nemogu dugo da zaspim zbog tog razmisljanja.molim pomoc.nemam skajp inace bi vas tako kontaktirao.

 15. Ja says:

  Postovani, a kako da prepoznamo da li je problem uroloske ili psiholoske prirode? Kod mene se problem javlja cesto i oduvek, i ne mogu da procenim sta dovodi do javljanja ili nejavljanja erektivne disfunkcije. Nekad mi se cini da sve prodje ok a nekad nema sanse da imam sex. Najveci problem je kad trebam staviti kondom, tad nikada ne mogu jer odmah se spusta. Moj najveci problem je u stvari brzo padanje. Da li je erekcija manja, veca, ili potpuna, jako je tesko da je odrzim sve vreme. Stanem li sa sexom za 10 sekundi erekcija se naglo gubi.

  • Vaš psiholog Sanja Marjanović says:

   Postovani, posetite urologa i ako je sve u redu sto se tice fiziologije onda mora biti da je psiholoski. Sa druge strane, nemojte imati imperativ sto se tice trajanja erekcije jer Vam to odmaze da se opustite i smeta njenom iniciranju i odrzavanju. Pozdrav.

 16. moke says:

  Dobar dan….Imam jedan malli,mislim u biti veliki problem….nisam se obracao nikome do sad ,sem vama sad trenutno….imam djevojku vec dvije godine….s kojom sam imao prvi put sex…a prija toga me je dva puta zadovoljila rukom…..a prija te djevojke sam pravio seksualna poznanstva kao diranje mazenje…lizanje i td….Moj problem je sto s ovom djevojkom je to da mi se digne tokom diranja lizanja i svega…cim udje unutra ne bude 5 min padne mu erekcija ili ako u glavi teram sam sebe da svrsim tad svrsim….al ono dok je na pola dignut….molim vas ko Boga da me mallo uputite na bolji put….sad trenutno ne vodimo ljubav vec tri mj ili kad se vidimo u mjsecu jednom jer ne stanujemo tako blizu….isto kao da je prvi put…prija je vec billo ok dok smo se vidjali stalno….nije billo da nije billo sexa…..ili ako vodimo ljubav na nekim javnim mjestima kao u Vozu….u parku….u wc onda je opcenito billo ok….najbolje u praku….jer billo je dosta ljudi….Sad ce mo opet za novu godinu …sta da radim….na sta da mislim…molim vas odg…. Budite Pozdravljen.

 17. moke says:

  mislim da mi je problem sto mi je samo u glavi da mi se ne spusti….i sve nesto daj na brzinu da mi se ne spusti….samo mi recite o cem da mislim dok imam sex….pozzz

 18. moke says:

  mislim dok sam vise puta s njom uvjek je billo ok…a sad kako se ne vidjamo bude me mozda i strah mallo….???? doda sam vas na skpy….

 19. zoki says:

  Postovani, imam problem. Moj problem sa erekcijom je to sto mnogo tesko imam erekciju drugi put. Prvi put prodje sve dobro ali posle pola sata kad hocemo da imamo ponovo sex, ne moze da mi se skroz digne. tj. dok me oralno zadovoljava on je nadignut ali cim ga ubacim pocne da se spusta… Izgleda mi kao da nemam zelju drugi put da imamo sex. jel moze neki savet pomoc bilo sta ?

 20. beba says:

  ja imam 29godina i dete od 6god. u braku sam 7god. Problem je u tome sto je moj muz cesto na terenu i kada je kod kuce vreme provodi sa drustvom i cesto je pijan tako da nam je seksualni zivot nikakav, bar meni. Pre god-dve pocela sam nezravo da se hranim jer sam cesto zabrinuta za njega i za posledicu oslabio mi je imunitet i dobila sam e-coli i sada se lecim od nje. On tek sad nema nameru da mi pridje u tom smislu da „vodimo ljubav“. Meni je svega dosta. Sve cesce i nemam volju za tim, ali ponekad se zapitam kad ako necu sad? Kao supruga ne mogu dozvoliti da imam jos jednog muskarca za takve stvari.

 21. neta says:

  Postovani, imam jedan problem. Sa deckom sam bila 3 ipo godine i sto se tice seksa nikako nam nije islo, jer nikako nisam uspevala da se nalozim. Nista me nije palilo, bilo gde da me dodirne iako je on radio sve moguce samo da u tome uspe. Nakon nekog vremena razisli smo se i ja sam mislila da mogu da nadjem nekog decka koji ce zadovoljiti moje potrebe i koji ce uspeti da me nalozi. Sada sam u vezi sa jednim deckom koji mi se mnogo svidja i psihicki i fizicki i volela bih sve da probam sa njim, ali ne ide. Ne mogu da se nalozim nikako. Pokusavam da se opustim i ne mislim na to, ali opet mi to ne pomaze. Problem je u meni, definitivno, samo ne znam kako da ga resim. Molim Vas za pomoc.

 22. JANKO says:

  imam 22godine zivim sa zenom vec tri godine i retko kad imam zelju za seksom ,mozda jenom mesecno….. zena me stalno napada a ja smisljam izgovore…… dali je sve uredu samnom???? molim vas odgovorite mi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 23. Branislav says:

  Zasto moj penis nece da se digne skroz uvek se dize ali do pola i ne mogu da imam sex sa devojkom? Molim vas pomozite mi?

 24. Mirko says:

  Postovani imam 25god. i penis duzine 14.5cm uz sve to imao sam i fimozu,nakon intervencije mislim da imam slabiji osecaj prilikom sexa.Dobio sam kritiku jos sa 18god kada sam prvi put imao odnos sa devojkom i od tad vucem ovaj problem.Sve krene kako treba i onda pocinjem da razmiljam o tome da li partnerka misli da joj moja duzina nije dovoljna i pocinje da mi opada erekcija.
  Molim vas za Vase misljenje?Da li je normalno da u 25-oj imam 14.5cm?Sta mi predlazete?
  Pozdrav

 25. zoran says:

  imam 40 godina od decembra nemam erekciu tad mise dopala jedna zena skime nisam uspeo stvoriti seksualnu vezu samo prijatejstvo mada sam se naneki nacin zajubio u nju i od onda nisa svojom suprugom nemam odnos posto nemam erekciju.stami savetujete?

  • Mina says:

   mozda ti je proradila savjest u momentu kada si htio prevariti zakonitu zenu i onda do erekcije nije moglo doci :), sta ces desi se. Ona koja te voli i razumijet ce te, pa nije sve u sex-u.

 26. nadja says:

  Postovani, imam problem u vezi tj. braku. Suprug i ja smo se zabavljali 10 godina pre stupanja u bracni odnos , i nas seksualni zivot je bio sasvim zadovoljavajuci.Godinu dana zivimo zajedno, a problemi su poceli pre par meseci. Tacnije, suprug vise nije zainteresovan kao ranije, ali to ne bi bilo zabrinjavajuce da mi u jednom trenutku nije priznao da me sada vise gleda kao sestru ili najbolju prijateljicu nego kao suprugu, u seksualnom smislu. Molim Vas za objasnjenje i pomoc posto se ja uzasno i odbaceno osecam 🙁 Hvala unapred …

 27. nikola says:

  molim za pomoc, imam decka koji prica da me voli ali kada dodje do odnosa i ne deluje toliko zainteresovan, ne želi da ga oralno zadovoljaam kao ni on mene.. ranije nije bilo problema ali se sada ponasa kao da ga je sramota da to radimo…

 28. peki says:

  imam veliki problem , muz mi je bio u inostranstvu i sve je bilo ok nedavno je se vratio sa pricom kako je ljubav prestala i da on nezeli vise da zivi u srbiji.imamo decu . ja njega mnogo volim i neznam sta da radi trazio mi je i razvod sto ja to jako tesko podnosim . intimne odnose nismo imali dvadeset dana , kaze da vise nema zelju samnom, mene zanima zasto je odjednom doslo do takve promene . mnogo hvala

 29. milan says:

  Prvi pokusaj sex sa novom devojkom je bio neuspesan zbog nedovoljno postignute erakcije, tacnije erakcija je opala onog trenutka kada je poceo sex. Mislio sam da je to zbog umora, jer se to desavalao oko 5 sati ujutru a i vece pre toga sam sa drustvom izlazio. Medjutim, posle nekoliko dana smo pokusali ponovo, a ovaj pout nisam mogo da postigne erakciju ni u predigri. Pre te devojke je sve bilo u redu. Jako sam zabrinut pa vas molim za pomoc.

  • Vaš psiholog Sanja Marjanović says:

   Postovani, nije neobicno da kada stupite u seksualni odnos sa novim partnerom dođe do problema u postizanju erekcije usled pritiska da se sto bolje „pokazete“. Posto ste vec imali dva nedovoljno uspesna pokusaja to Vas dodatno cini anksioznim i ukoliko o tome neprestalno mislite velika je verovatnoca da ce se desiti ponovo. Vazno je da ne radite nista na silu i da sitaciji pristupite kada za to bude dovoljno uslova, kada ste odmorni i kada je atmosfera spontana. Bitno je da razvijete dobru komunikaciju sa partnerkom i da se sto bolje upoznate a seksualni odnos ce doci sam od sebe i nije bitno kada. Ukoliko ste u mogucnosti, ako bude i dalje problema, mozete nam se javiti za psiholosko savetovanje. Srdacan pozdrav. Sanja Marjanovic,dipl.psiholog

 30. dzeljo says:

  Zdravo ve molam za pomosh imam periodi koga sum se ok I imam cesti odnosi so soprugata no vo posledno vreme nemam libido za sex I nemam erekcija ova mi se slucuva na sekoj 3meseca odnapred vi blagodaram za odgovorot pozdrav

 31. pera says:

  postovani doktore ja imam veliki problem neznam dalje psiholoski ili fizicki .ja imam 36 godine ozenjen sam
  .problem je nastao iz jednom jedostavno kad imam odnos sa zenom nece dase dize ili kad imam erakciju
  kad treba da vodimo ljubav meni pada .stvarno nemogu vise ovako osecamse ko da sam pola muskarac
  ne razumem kako moze takav problem da se stvara nemam stres nisam agresivan ili nervozan nije mi prvi put da imam odnosi sa zenama bio sam uvek uspesan .MOLIM VAS NA ODGOVOR HVALA UNAPRED
  VELIKI POZDRAV

 32. Nikola says:

  Dobar dan. Definitivno mislim da imam psiholoski problem koji me goni vec godinama. Naime, prvi put kada sam imao odnos sa devojkom desio mi se neuspeh. Posle toga sam imao jos mnogo puta i nekada sam imao perioda u kojima nisam imao problema sa erakcijom ali nekada vezem period kada stalno gubim erakciju. Meni erakcija dolazi na normalan nacin, medjutim tu erakciju po nekada brzo izgubim. Sada imam 32 godine i dalje mi se desavaju isti problemi. Imao sam dugu vezu u kojoj sam imao vise uspeha nego neuspeha ali su i neuspesi bili prisutni. Posle te duge veze nisam imao odnose duze vreme ali sam iskreno uvek u glavi nosio brigu o svojim ranijim neuspesima. Jednostavno ne znam da se opustim i uzivam u momentu vec stalno razmisljam o mogucem neuspehu. Posto sam ponovo imao sex sa novom devojkom i to prvi put, poceo sam ponovo da gubim erakciju. Mnoge primere koje ste naveli u ovom tekstu oslikavaju mene, medjutim ne znam kako da se izborim sa njima. Spreman sam da se borim protiv toga ali ne znam kako i potrebna mi je pomoc. Juce sam takodje imao neuspeh sa devojkom sa kojom se ni ne znam dovoljno i nisam ni sam siguran da li sam zeleo da imam sex sa njom ili sam samo zeleo da dokazem sebi da jos uvek mogu. Bavim se sportom ceo zivot, vecim delom pazim sta jedem, s obzirom da sam u dugoj vezi imao periode od nekoliko meseci bez ikakvih problema smatram da imam u sebi psiholoski problem. Da li ima pomoci meni s obzirom da sam u godinama kada barem ne bi trebao da brinem o neuspehu ali je briga stalno prisutna pa cak i kada nemam devojku? Hvala!

  • Vaš psiholog Sanja Marjanović says:

   Postovani, kratak opis Vaseg problema ukazuje da je on najverovatnije psiholoske prirode i da se odsustvo erekcije javlja kao posledica anksioznosti. Ukoliko ste u mogucnosti mozete se javiti za psiholosko savetovanje kako bismo Vam adekvatno pomogli da resite ovaj problem. Srdacan pozdrav.

 33. Boban says:

  Doktore molim vas možete li da mi objasnite imam veliki problem.Moja djevojka i ja smo imali seksualni odnos i ona je u PMS-u i ja sam ejakulirao u nju.Ona tvrdi da nisam da sam odglumio i da nema sperme da izlazi niti je osjeti kada zavuče prst. Ja sam siguran da sam ejakulirao ali ona mi ne vjeruje,već dugo smo zajedno i treba da se naša veza kruniše brakom ali ona sad meni ne vjeruje.Ja nema razlog da je lažem a imam veliki problem i nisam kriv ali ne mogu da dokažem.Molim vas može te li mi odgovoriti što prije šta je moglo da se desi i šta je problem.Unapred se zahvaljujem pozdrav

 34. Golden says:

  Zdravo. Voleo bih da podelim svoj, nadam se, sitan problem. Eto procitao sam ovaj clanak i smatram ga jako korisnim, ipak, nadam se da cu dobiti jos neke informacije. Nedavno sam pokusao prvi put da spavam sa devojkom (nisam imao seksualne odnose ranije) i jednostavno nije mogao da mi se digne. Da li sam bio nervozan? Mozda malo, ali telo mi je bilo skroz opusteno, jedino mi se u mozgu motala ta misao o tome zasto nece da mi se digne i kako cu da stavim kondom i hoce li sve biti ok. Ranije dok jos nismo puno zalazili ispod odece i tako to mi se sam od sebe dizao kroz farmerke i nadao sam se da ce tako biti kada postanemo jos intimniji. Vec smo dugo zajedno i siguran sam u svoje emocije prema njoj i plasim se da ako se ovo oduzi da ce biti sve teze da to odradimo. Kako da zaobidjem ovu „blokadu“? Trudio sam se da ne razmisljam ali opet razmisljam….

 35. Katy says:

  Dobro vece zelim vam postovani .Zamolila Bih vas odg.na moju poruku .Ja i muz smo 3 god skupa a 2 i Pol mj u braku zivimo skupa vec 2 god Ali tocno od tada on vise nema zelju za sexom ,doslovno me odbija,Evo od 8 mj do sada smo svega 3 puta imali odnos .da,ima Problema,za Koje ja Znam sa sigurnoscu da Jesu doista problemi ,Ali postoji li nacin da mom Muzu pomognem i vi i ja.ubija me To. Ali uz njega Sam i vijerujem da je To doista stvar koja nema veze s Tim da mene izbjegava boli me pomisao a zelim mu pomoci zelim da Bude Bar u Pola kao u vezi 🙁 Molim vas odg mi Molim vas od srca 🙁 lijep pozzzzzz i svako dobro!!

 36. Jelena says:

  Dobro vece postovani.Citajuci tudje probleme resila sam da iznesem i svoj.Naime imam 28 god.udata i dvoje dece.Prvi put se obracam za svoj problem.Problem je u tome sto se nemogu napaliti,nikako i nista me nemoze napaliti a da negovorim o tome da nikad nisam ni dozivela orgazam.Sex imam sa suprugom redovan ali samo da bih njega zadovoljila,ni malo neuzivam u tome….Molila bih vas ako mi mozete bar u kratke detalje objasniti zasto je to tako kod mene,sta je moglo dovesti do toga,da napomenem da i pre mog supruga sa drugim momkom je bila ista takva situacija?Zahvaljujem unapred.

  • Vaš psiholog Sanja Marjanović says:

   Postovana, problemi mogu biti razliciti i individualni… Moguci problem je da od starta niste dopustali sebi da uzivate u seksualnom odnosu sto moze biti posledica nekih uverenja o tome sta je seks (da li je to nesto sto je dobro ili lose-prljavo) i kako bi on trebalo da izgleda (npr. da treba voditi racuna o tome da se zadovolji partner a Vase uzivanje je manje vazno). Ovo su samo pretpostavke da bi se problem tacno definisao potreban je opsezniji razgovor (mozda Vam ovaj nas tekst bude od koristi http://vaspsiholog.com/2011/02/seksualna-komunikacija/). Srdacan pozdrav. Sanja Marjanovic, dipl.psiholog

 37. Alla says:

  Postovani,

  imam 25 godina i u vezi sam dugo vec(6god.), naime u zadnje vrijeme tacnije 3 mjeseca ne mogu da spavam sa svojom djevojkom, ako smo na nekom mjestu u kaficu ili slicno mogu da se napalim i budem napaljen sve do trenutka kada se skinemo i onda nista, nit mogu da spavam sa djevojkom nit ista, htio bih da Vas upitam sta da radim, da kupim tablete neke ili sta vec. jos da napomenem da volim svoju djevojku.

  Hvala unaprijed

 38. eka says:

  Zasto moj penis nece da se digne uvek se dize ali do pola i ne mogu da imam sex sa devojkom? Molim vas pomozite mi?

 39. haha ;( says:

  postovani doktore Imam problema sa potencijom. Desava mi se zadnjih par god,ali u zadnjih par meseci ne mogu da postignem punu Potenciju ( nece da se ukruti do kraja ) . mislim da je to zbog marihuane,pogotovo zadnjih par meseci,mnogo sam preterivao. Dajte savet sta da radim,batalio sam marihuanu. Ali mislim da upadam u depresiju polako zbog svega toga. MOLIM ZA SAVET…..

 40. alex says:

  Postovani,, imam 32 godine kao i moj decko.. u vezi smo 2 godine.. Naime, ponekad se desi da moj decko postigne erekciju sve ok i odmah ubrzo erekcija opadne.. Pricamo cesto o tome,, rekao mi je da ni slucajno ne pomisljam da ga je prosla zelja za mnom jer to nije ni u kom slucaju u pitanju.. kaze kako ga je stid mene i nije ni njemu jasno kako je moguce da se uzbudi i dobije erekciju i odjednom je izgubi.. Moram prizanti , bez obzira na njegova uvjeravanja da nije do mene,, ja se ipak osjecam lose..inace imamo jako stabilnu vezu i odlicnu komunikaciju i veoma se volimo..dakle, nije da nemamo odnose imamo ih ali ako smo danas jednom imali za isti dan drugi put cesto ne ide.. a nekada se desavalo i po 3 cak i 4 puta.. Bila bih Vam veoma zahvalna na odgovoru..lijep pozdrav!

  • Vaš psiholog Sanja Marjanović says:

   Postovana, sasvim je normalno da se desi da nakon jednog seksualnog odnosa, sledeci ukoliko je istog dana ne bude u istoj meri intenzivan. Obicno su na pocetku veze seksualni odnosi intenzivniji pa se desavaju i po nekoliko puta dnevno. Medjutim, tokom veze to moze da opadne ali to ne treba da Vas brine. Vazno je da imate kvalitet a ne kvantitet i da ne silite stvari. Dakle, nemojte brojati vec se opustite i neka se sve desava spontano-ne postoji mera koliko puta dnevno je optimalno imati seksualne odnose bitno je da uzivate onoga trenutka kada se dogode. Srdacan pozdrav. Sanja Marjanovic,dipl.psiholog

 41. Miljan says:

  Zdravo svima
  slucajno sam naleteo na ovaj forum i zaustavio se kako bi podelio svoje iskustvo sa vama,a nadam se i pomogao. Ja vec duze vreme imam problem sa erekcjom,u pocetku sam se nadao da ce vremenom proci ali kako je vreme prolazilo situacija se samo pogorsavala. Pokusao sam sa raznim medikamentima ali gotovo da mi nista nije pomagalo.Onda mi je sasvim slucajno jedan poznanik predlozio jedne tablete pod nazivom Vita Gra. Od samog pocetka od kad sam ih poceo uzimati rezultati su bili uocljivi. Ostavicu vam link gde ih mozete pronaci,ukoliko se odlucite za njih.
  http://www.srbsexshop.rs/vita-gra-kapsule-4kom.html

 42. Nenad 123456 says:

  Postovani
  Moj problem je sto nemam zelju za seksom vec godinu dana,tad sam raskinuo sa devojkom koju sam jako voleo,sex sa njom i svim prethodnim devojkama je bio odlican a i moja zelja i erakcija,raskid je bio traumatican po mene i posle nje nemam skoro nikakvu zelju za seksom pa samim tim i slabiju erakciju,posle par meseci nasao sam novu devojku,a ohladio od prethodne devojke usput,nova devojka je divna ali nikako da sa moje strane budem seksualno ispunjen,prevario sam ovu novu da vidim dali ce biti drugacije,ali nije ,ne pali me toliko, mozda nekoliko puta mesecno osetim onu pravu zelju,ja dostignem vrhunac u seksu ali i da nisam ne bi se jako razocarao ako me razumete,inace ranije sam dozivljavao orgazam od 4 do10 puta na vece a sad 1 do 2 i dosta mi je,sta bi trebalo da radim po vasoj proceni da budem kao pre? napominjem zbog smanjene seksualne zelje manje mastubiram (ranije vise od tri puta dnevno a sad jednom ili nijednom) i ne bude uvek cvrst vec nekad i polu dignut,ali kad imam zelju bude odgovarajuci,naime imam 25 god

 43. Nenad 123456 says:

  zaboravio sam da napomenem da imam neki strah skoro svaki put pred odnos, da se ne obrukam i osecam manje muskim ,uvek kad god mogu gledam da imam seks sa skoro svakom koja mi se malo svidja jer sebi valjda dokazujem da imam zelju i da moze da mi se digne kao pre,ali realno je da mala zelja i da se manje dize nego pre i da imam neki problem,nadam se da sam sve rekao sto je potrebno

 44. Bozana says:

  Postovana,

  Decko i ja smo bili zajedno vise puta, ali to je bilo djecije. Nedavno smo se pomirili i mislila sam da je sve uredu. Tokom predigre je sve bilo odlicno, cak je doslo do toga da stavi kondom, a onda mu se samo spustio. Nisam se naljutila, niti uvrijedila, jer ga znam dugo i sigurno nije sa mnom iz dosade. Moram da napomenem, da jedno o drugom smo stvorili neke idealne slike. Da li je moguce da se uspanicio da ce me razocarati pa mu se zbog toga to desilo? Pitala sam ga je li o necemu razmisljao, je li pod stresom, ali odgovor je bio negativan. Da napomenem, imamo 22 godine i oboje smo neiskusni…
  Unaprijed zahvalna.
  Srdacan pozdrav.

  • Vaš psiholog Sanja Marjanović says:

   Postovana, u ovakvim situacijama bitno je da budete podrzavajuci tj. da bodrite Vaseg partnera i budete strpljivi sa njim. Nije neobicno da se sve to desava, ono sto je vazno jeste da ne odustajete i budete fokusirani na pozitivne senzacije koje dozivljavate tokom predigre a ne na osujecujuce misli koje sadrze negativna ocekivanja. Srdacan pozdrav. Sanja Marjanovic, dipl.psiholog

 45. stefan says:

  Dragi doktore , imam smanjenu zelju za sexom poslednjih nedelju dana sa svojom devojkom koja mi je inace od pocetka veza bila privlacna kao i sad ali kao da se moja zelja negde izgubila… nisam pod nekim stresom samo mi se cini da se nasa veza podigla na jedan visi nivo tako da nam sex nije vise toliko bitan ali nam nedostaju oni dana kada nismo mogli da prestanemo . imam 21 godinu pa me interesuje da li je ovo moguc razlog za smanjenu zelju za sexom ? ako mi odg. na mail bili biste veoma ljubazni , hvala vam unapred 🙂 p.s. srecan Bozic , Hristos se rodi .

 46. DeDa says:

  Molim za pomoc
  Imam 26 god i do sada nisam imao sex pre svega zbog problema sa erekcijom.Jako sam stidljiv pa sam dugo zataskavao ovaj problem.Kao jako mlad imao sam problem sa velicinom penisa/oko 12 cm.Prosto sam strepeo hoce li ova duzina biti dovoljna za sex.I tako su poceli moji problemi.Tokom predigre postignem normalnu erekciju, ali kada treba da dodje do akcije naglo opadne.To mi se desilo par puta pa sada imam veliki strah od neuspeha.Naravno to dovodi do novih neuspeha i tako u krug.Vremenom sam izgubio i zelju za sexom. Sada imam stabilnu vezu i razumevanje od partnerke za moj problem, pa se nadam da uz vase savete mozemo zajednicki prebroditi ovaj problem.

  • Vaš psiholog Sanja Marjanović says:

   Postovani, za resavanje ovog problema jako je vazno da imate podrsku partnerke. Moguce je da resite ovaj problem ali ne jednim savetom… Ukoliko ste u mogucnosti mozete nam se javiti za psiholosko savetovanje kako bismo Vam adekvatno pomogli. Srdacan pozdrav.

 47. zabrinutii says:

  Postovani doktore,dragi prijatelji,u braku sam vec 3 godine i imao sam odlican seksualni zivot sve tri godine. Prije 4 dana sam imao seks gdje sam jedva postigao erekciju. Od tada nece vise da se digne nit imam zelju za seksom. Moram napomenit da sam sve tri godine sa suprugom imao sex najmanje 4 puta sedmicno. Sad me ovo veoma veom brine. Dajte neki savjet plz.

  • Vaš psiholog Sanja Marjanović says:

   Postovani, morate da shvatite da ne mozete uvek biti „na nivou zadatka“, postoji mnogo faktora zasto se to ne deseva (prekomerno razmisljanje o svakodnevnim zadacima, poslu, umor, psihoaktivne supstance, nedovoljna fizicka aktivnost i sl.). Dakle, moguce je da se desi. Ono sto nije dobro jeste neprestano razmisljanje o „nemilom dogadjaju“ i anksioznost koja se odrzava takvim razmisljanjem a ujedno blokira spontanost u seksualnom odnosu. Dakle, bitno je da ne shvatate ovaj problem tragicno, da ne brojite koliko puta imate seksualni odnos sedmicno, vec da se to dogodi spontano u opustenoj atmosferi kada oboje osetite potrebu za tim, i dok se to dogadja potrebno je da se fokusirate na trenutne prijatne senzacije a ne na negativno razmisljanje. Srdacan pozdrav. Sanja Marjanovic, dipl.psiholog

 48. Milos says:

  Molim za pomoc
  Do pre nedelju dana nikada nisam imao nikakav problem sa potencijom
  medjutim promenio sam devojku i nisam mogao da ostvarim erekciju bio sam jako nervozan
  na nagovor drugara uzeo sam polovinu kapsule SATIBO i bilo je sve ok,medjutim bez tog sredstva posle nisam mogao da ostvarim erekciju….
  Moje pitanje je da li sam fizicki mogao nesto da poremetim sa tom kapsulom (uzeo sam cak manju dozu od potrebne jer me je bio strah) ili je rec o iskljucivo psihickom dogadjaju i da ja moram da se opustim
  MOLIM za odgovor jako sam uplasen…..

  • Vaš psiholog Sanja Marjanović says:

   Postovani, normalno je da moze doci do problema sa erekcijom sa novom parterkom pogotovo ako ste brzo usli u novi odnos (mozete razmisljati o tome kako cete se pokazati u novoj situaciji, jer ste izasli iz necega na sta ste navikli i sl.). Vazno je da budete strpljivi i pustiti da se stavri odvijaju spontano… Srdacan pozdrav. Sanja Marjanovic,dipl.psiholog

  • Momo says:

   I mene to interesuje uglavnom je strah alija ne znam odakle mi to cc nadam se da cemo dobiti adekvatan odg ili cemo se morati sami potruditi da nestane taj problem

 49. Momo says:

  prvi put u zivotu da nemam erekciju i sada me panika hvata zasto a znam da je psiha u pitanju jer juce sam trebao imati sex sa novom curom prvi put i na pocetku se da oprostite digo kad smo usli u stan ali kasnije kad smo u krevet usli nema trika da se digne i onda ja jos pocnem razmisljati zasto nece i onda je kraj ko da nije moj a prije sam bez problema masturbirao po 5 puta na dan bez problema nisam ga ni morao dirnuti bio je ko kamen…kupio sam danas vulkan preparat na biljnoj bazi mozda me malo opusti i pomogne u startu razmislajm da li da odem na razgovor kod psihijatra interesuje me vase misljenje hvala

 50. tt says:

  Molim hitno za pomoc
  Poslednjih mesec dana imam problem sa erekcijom ne znam sta da radim posto sam mlad imam 18god i poceo sam da brinem.Pre mesec dana sam upoznao jednu devojku koja ima savrseno telo starija je 5 god od mene. dovoljno je pogleda da vas se digne da izvinete , ali meni nista.Prva 3 puta smo imali sex bilo nam je davrseno, ali zadnje dve sedmice kada god sam pored nje nista.Kada nije u mom prisustvu imam normalnu erekciju ne znam u cemu je stvarno problem.Zanima me vase misljenje.Unapred hvala

 51. Dalibor says:

  Imam problem za koji ne znam resenje. Naime mislim da sam predugo masturbiaro i navikao na ruku umesto na devojku, pa sada nemam osecaj kada udjem u nju, pokusavam da dodjem do orgazma ali ne ide nikako. pokusao sam mesec dana da apstiniram pa onda da probam ali opet nista. Mislim da sam shvatio u cemu je problem, potreban mi je jaci stisak penisa da bi dosao do orgazma. Treba mi savet kako da pojacam osecaj na samom penisu, neka vezba, neka mast da kozi da jaci osecaj ili nesto slicno, stvarno ne znam sta da radim

 52. rasit says:

  Postovani ,u Braku sam 16g nekad svrsim brzo tokom sexualnog odnosa nije mi jasno zasto?

  Nekad se brzo digne i brzo spusti.

  Unapred Hvala

 53. Vladimir says:

  Poštovani, vaš tekst je jako koristan i prepoznao sam se u nekoliko stvari koje ću, na samom početku takvog problema, pokušati da rešim i mislim da ću uspeti, jer sam i neke ranije probleme uspevao na slične načine da rešim. Međutim, ono što mene brine je kako devojci, sa kojom sam od skoro i imamo odnos tek neka dva meseca, pri čemu ona izgleda sjajno, odlično se ponaša u krevetu i jako me uzbudjuje, da objasnim da problem nije tipa da me ne privlači više i ne uzbudjuje, pošto od nje nemam nikakvu podršku? Ona se smori, ja se smorim i dok ona brine samo o tome da li me još privlači, ja brinem i o tome što ona misli i o tome kako da rešim svoj problem, pa onda o tom problemu ne možemo ni da razgovaramo normalno nego ja moram da joj kažem da nije to što misli i ostanem bez odgovora.. ostanemo da ćutimo, što je možda i bolje kada već nemam podršku i razumevanje.

 54. Saraaa says:

  Ovako ja momkom sam sedam mjeseci i imamo uvijek problem tokom sexa.Ne moze da mu digne msm digne se Al ne moze da održi erekciju.cak i ako uspije ući u mene brzo mora svršiti.Da li je do mene kaze da je prije uvijek imao odličan sex.Al do se ljubimo i tokom predigre bude mu super tvrd,al kad treba da se desi najvažnije tu su problemi
  U čemu je problem

 55. nikola says:

  postovani\na…….pre par dana sam se preforsirao s devojkom tj prosle nedelje smo imali bas cest seksualni odnos……posle treceg puta vise prosto nisam mogao…..od tog dana se razvio strah i uznemirenost svaki put kad treba da imam seks s njom…..fizicki sam potpuno zdrav,nemam povrede penisa niti vilo kakav bol….jutarnje erekcije nekad imam nekad ne ali to nije predstavljalo nikad problem jer sam dnevno mogao po tri puta….kada se pre dva dana desilo to da nisam mogao,od tada imam problem da postignem erekciju…a kad je postignem vrlo je slaba i kratkotrajna….sta da radim?

  • Vaš psiholog Sanja Marjanović says:

   Postovani Nikola, ono sto se trenutno desava jeste anksioznost odn. strah povodom mogucnosti da ne postignete/ ne odrzite erekciju koji Vas preplavljuje i blokira u konkretnoj situaciji. Za pocetak vazno je da shvatite da ne postoji nikakva norma koju bi terebalo da ispunite sto se tice jacine i frekvence postizanja erekcije. Pustite da se stvari spontano odvijaju ne razmisljajte o skoru vec o kvalitetu. Fokusirajte se na senzacije koje Vam prijaju i neka cilj bude uzivanje a ne nuzno postizanje i odrzavanje erekcije. Ukoliko ste u mogucnosti mozete nam se javiti za psiholosko savetovanje. Sanja Marjanović, dipl.psiholog

 56. milos says:

  Pozdrav.Imam problem i voleo bih da cujem misljenje.Imam 20 godinePar puta sam sam pokusao sa devojkom da imam odnose i nismo uspeli jer je bila napeta i s tim u vezi nesvesno odgurivala nogama.Zadnji puta je htela ali ja sad ne mogu da odrzim erekciju jer dok stavim prezervativ vec izgubim cvrstinu i pored toga da dodam, kao da sam prestao u svemu tome da vidim zadovoljstvo nego neko konstanto siljenje.

  • Vaš psiholog Sanja Marjanović says:

   Posovani Milose, s obzirom da je sitacija bila napeta verovatno jos uvek ne mozete dovoljno da se opustite i uzivate u odnosu. Pokusajte za pocetak samo da praktikujete situacije u kojima ste intimni ali da cilj nije nuzno penetracija vec obostrano uzivanje, produzite predigru. Sanja M., dipl.psiholog

 57. mile says:

  Dobar dan.Imam34 godine
  Ozenjen sam 10 god Ima 2dece.
  Napocetku Ima li smo redovan sredovan Sex,sad sve manje
  ,ja bi mogo svaki dan a zena ne.
  E sada se dešava kod mene nesto, nerazumljivo odjedamput nemam osecaj u penis
  I kada se digne nije kao pre, i kad imam erekciju nemam onaj osecaj kao pre da sam svrsio, jedan dan opste nije teo da se digne, pre toga 2do 3 nedelje. Sam tazmisljo o nekim glupostima i imao sam veliki strah,Neznam sada dali je to uzrok toga, imam puno strah da sta se samnom desava??

 58. Zaprepašćen says:

  Danas sam trebao da imam seks,po prvi put sa novom curom.Ona je nevina i odugovlačila je.Mene je,nakon stavljanja kondoma,zadesila situacija u kojoj gubim erekciju i kad pokušam da “uđem“,on mi se savija i kao da igram pikado špagetama.Ranije sam se palio lako,a za erekciju je bio dovoljan susret s nekom od cura,priča,a o dodirima da ne govorim. A ,ovo danas….pa ja sam u depresiji.Ovo mi se nikad nije desilo i osjećaj je katastrofalan.

 59. Nikola says:

  Imam 21godinu i rekao bih da sam upao u neku krizu iz koje ne znam kako da izadjem.
  DO pre nekih 6meseci sve je bilo dobro a onda je nastao haos koji i dan danas traje.Jednostavno nzm sta se desava ali nista me vise seksualno ne privlaci.Pre je bilo dovoljno samo da pogledam neku zgodnu devojku i moj polni organ bi reagovao.Sada cak i kada gledam neke filmove on jako slabo reaguje.
  Takodje penis mi nije ni cvrst kao pre.Lako ga podignem stimulativno(rukom) ali jako brzo izgubim volju.U pocetku sam mislio da je to zbog obaveza i stresa na fakkultetu,ali evo pocelo je leto nema obaveza vise ali poboljsanja nema.
  Bio sam i kod urologa,nije hteo ni da me saslusa,rekao je da sam ja to samo u svojoj glavi napravio blokadu i da ne mislim o tome kako bi to proslo.
  Sve je to pocelo jako psiholoski da me opterecuje,gotovo da nema dana kada ne mislim o tom problemu.Zeleo bih ali ne znam kako da to ucinim?

 60. Nikola says:

  Imam 21godinu i rekao bih da sam upao u neku krizu iz koje ne znam kako da izadjem.
  DO pre nekih 6meseci sve je bilo dobro a onda je nastao haos koji i dan danas traje.Jednostavno nzm sta se desava ali nista me vise seksualno ne privlaci.Pre je bilo dovoljno samo da pogledam neku zgodnu devojku i moj polni organ bi reagovao.Sada cak i kada gledam neke filmove on jako slabo reaguje.
  Takodje penis mi nije ni cvrst kao pre.Lako ga podignem stimulativno(rukom) ali jako brzo izgubim volju.U pocetku sam mislio da je to zbog obaveza i stresa na fakkultetu,ali evo pocelo je leto nema obaveza vise ali poboljsanja nema.
  Bio sam i kod urologa,nije hteo ni da me saslusa,rekao je da sam ja to samo u svojoj glavi napravio blokadu i da ne mislim o tome kako bi to proslo.
  Sve je to pocelo jako psiholoski da me opterecuje,gotovo da nema dana kada ne mislim o tom problemu.Zeleo bih ali ne znam kako da to ucinim?

  • Vaš psiholog Sanja Marjanović says:

   Postovani Nikola, upravo to sto stalno imate misli o tome kako ne mozete da dozivite ili odrzite erekciju Vas sprecava da istu dozivite. Nemojte sebe forsirati, sta vise ne pribegavajte beskonacnom proveravanju sopstvene potentnosti gledanjem porno sardzaja (nemojte ih uopste gledati)… Doci ce spontano, povedite racuna o ishrani, bavite se sportom i izbacite psihoaktivne supstance. Najbitnije: Ne razmisljajte o tome kao o trajnom problemu vec kao fazi (jer fizioloski problem ne postoji). Srdacano, Sanja Marjanovic, dipl.psiholog

 61. Devojka says:

  Poštivani,

  Mom decu se odjednom,pre mozda 2-3 meseca opustila erekcija. Poceo je da gubi samopouzdanje,govori kako je nesposoban,svaki put kada probamo ponovo erekcija padne,mislim da je u pitanju psiholoski problem. Sta treba da radim povodom toga i da li mi mozete nekako pomoci u vezi sa tim? Unapred hvala! 🙂

 62. masovni says:

  Zasto mi se spusta u nekom momentu u toku seksa?? da li je do mene ili do osobe sa kojom vodim odnos.Nije vise taj osecaj kada svrsavas,pozdrav.

 63. esmir says:

  imam veliki problem isao sam s zenom da uradimo nalaze ona je uradila ali ja nisam mogao uraditi nikako nema nikako sperme a imamo redovno odnose..sta ta radim..pozdrav

 64. Zaprepašćen says:

  Eh,pa riješio sam problem.Kondom mi je bio mali i tako spriječio dotok krvi,koja je osnov za postizanje erekcije.Sad kupujem najveće kondome i erektivan sam svaki dan.

 65. Mimi says:

  Molim vas da Mi pomogmete i da Mi date savete
  Imam 17Godina imao sam prvi put odnos sa devojkom pre Nedelju dana… Prvi put trajalo je svega dva tri Minuta… Nisam Mogao da se kontrolisem Odmah sam Svrsio Napravili Smo pauzu od polla sata i opet sam probao bilo je dobro vodili smo ljubav 25Minuta od prilike…
  i par dana poslle toga imali smo opet odnose opet se pojavio Problem…. Mnogo je kratko trajallo za Dva tri Minuta Opet sam Svrsio Kao kad sam prvi put imao seks …
  Pokusali Smo da Nastavimo
  i Nije uspevalo dva tri Minuta i opet se spusti i opet tako …. Nissm.Ni svrsio po drugi put a nisam Mogao dva triMinuta opet se spusti i odustao sam ….
  Molim Vas za Pomoc u Cemu je probllem

 66. Anon says:

  Da li konzumiranje droga ostavlja posledice na seksualni zivot ? Tacnije da li uticu na erekciju ? Kada kazem droge mislim na extazi i spid?

 67. Pingback: Psihološki faktori koji mogu dovesti do odsustva erekcije kod muškaraca

 68. Pingback: Saznaj kako da sam rešiš “muški problem“ | Vaš psiholog

 69. Marko says:

  Poštovani Doktore,

  Imam 25 godina i imam problem sa erekcijom,
  u poslednje vreme nece da se napuni krlvju do kraja, i nije tvrd kao pre. Vrlo brzo ta krv izadje iz njega, a testisi su uvek opusteni. Osecam se kao da gubim seksualni nagon

 70. Aleksandar says:

  21.12.1966. Školovan sam, radim u državnoj ustanovi. Prvi put sam seks probao, u junu 2012. Nisam uspeo. Drugi put, sa drugom partnerkom, u novembru iste godine. Nisam uspeo.

 71. Maja says:

  Da li muskarac ima problema sa potencijom ukoliko sa jednom zenom ima odlicnu erekciju i odlican sex bez obzira sto ne traje dugo,a sa drugom i posle vise minutne predigre nema nikakve rekacije polnog organa?

 72. Andrej says:

  Tokom zivota imao sam seksualne odnsoe samo fizicke privlacnosti (kombinacije) Cak mi je i prvo seksualno iskustvo bilo sa eskort damom koja je bila starija od mene 20 godina. Prvi odnos sam imao sa 16 godina, sada imam 21 i spavao sam sa 4 devojke ako ne racunamo tu prvu eskort damu. Svaka od tih devojka je bila zargonski receno „kombinacija“ i sa svakom od njih sam spavao oko 20ak puta. Sa prvom sam bio opet zargonski receno ne izivljen, mogao sam seksualno da opstim non stop sa njom u to vreme sam jos uvek imao 16 god. Kondomi su poceli vec tada da mi smetaju, desavalo mi se da kada krenem da ih stavljam, erekcija padne ali se brzo i vrati a i nije bilo pravilo da mura da se spusti kada stavim kondom, obicno su me svi stezali i dok ga ja navucem ono traje i steze. To je verovatno bio problem. Ta devojka je moje godiste (1996) zamalo da zatrudni dva puta, jer mi je isti taj kondom pukao dva puta. Srecom postoje kontraceptivne, pa me to i nije tako zabrinulo tada. a sam nisam ni bo svestan cele situacije sa svojih 16 godina. Sledeca devojka sa kojom sam spavao je bila 9 godina starija od mene i doslovno receno nimfomanka koja me je cedila svakodnevno, naravno dobrovoljno. Sa njom sam takodje bio „napaljen“ mnogo, imao sam u to vreme 18 godina i po 5,6 puta sam zaredom u kontiniutetu od par sati. E sa sledecom devojkom sam imao problem, tada sam imao 19 godina. Ona je bila mladja od mene godinu dana, od pocetka mi je bila cudna nekako i nije me „napaljivala“ kao ostale devojke sa kojima sam spavao pre nje. Ipak sam rekao sebi da cu da je „otresem“ i pre pocetka odmah na kondom i cim sa krenuo da stavljam pao je. Nekako se podigo posle i u sred seksa je opet pao i nije mogao do kraja seksa da se „digne“ kako treba. Ja sam se tu bas razocarao i bilo me je sramota sto od nje sto od samog sebe, sta mi se to desilo. Spavao sam sa tom istom devojkom posle, ali nikad mi se nije „digao“ do kraja. Sa sledecom devojkom sa kojom sam spavao, napunio sam vec 20. I to je poslednja za sada, ali isto sam imao problem, nikad mi se nije digao do kraja onako, da me boli koliko je tvrd i da se prilepi skor uz stomak a ne da visi na pola. Koliko god se ona trudila. E sad posle nje nisam spavao ni sa jednom, takodje me ni porno filmovi ne rade, ista prica „na pola“ I moram da napomenem da sam voleo samo jednu devojku u zivotu mnogo i to u periodu od 13 do 17 i do skoro sam imao problem da ne mislim na nju, ali nikad nismo spavali. Eto mene sada zanima, da li postoji resenje u mom problemu? Zelim staru napaljenost i erekciju. Hvala na odguvoru unapred!

 73. Nickk says:

  JA imam problem s potencijom koja se javila prije malo vise od mjesec dana. Imam 28 godina. I imao sam blazi oblik fimoze. Glavic nije mogao skroz da izadje u erekciji. Ali mi to nije smetalo u seksu. Tako da sam mogao da imam seks po 5 sati bez zavrsnice. Cak sam imao problem. Morao sam sam da zavrsiom posao. A partnerci sam davao visestruke orgazme konstantno. E onda na nagovor partnerke odem na neku vrstu obrezivanja. Da bi mi glavic mogao ispasti. I da bi penis bio ljepsi. Ali sada se javlja problem brze erekcije i sto je jos gore slabe potencije. I ona da Bog da imao, pa nemao jos vise utice na mene. I sve vise tonem razmisljam o tome i sve je gore i gore. Nikad prije nisam imao problem s potencijom. Ne znam sta mi je ciniti ?! 🙁

 74. Mare says:

  Imam 32 godine. Bio sam u vezi sa devojkom godinu dana. Osecao sam velike emocije prema njoj, da kazemo da sam se zaljubio u nju veoma i imao velike planove za nas. Na zalost nismo uspeli da ostvarimo seksualni kontakt jer kada god dodje do momenta pred penetraciju meni spadne erekcija. Stavim kondom, erekcija spadne.. Posle prvog pokusaja svaki naredni put sam podsvesno bio opterecen sta ce i kako ispasti i bukvalno ista prica se ponavljala. Na kraju smo zahladnili, raskinuli ali ostali smo u kontaktu.. Bio sam kod urologa kaze sve je to u tvojoj glavi fizicki si zdrav.. Samopouzdanje mi je na nuli. Sve me ovo jako pogadja, najvise mi je zao nje zbog svega sto je prosla pored mene. Urolog mi je savetovao prvi put uzmi malo hemije posle ce biti ok. Imate li neki savet kako da ovo prevazidjem, na koji nacin da se opustim jer sam sam sebi nekako postao cudan?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *