Sveto trojstvo uspeha

Sveto trojstvo uspeha

Šta je uspeh? Uspeh je kada ostvarujemo svoje ciljeve, svoje želje. Za uspeh je potrebno nekoliko stvari, a najvažnije su tri. To su: želja, vera i akcija. Sve počinje od želje. Želja je pokretač svakog ponašanja. Prvi korak ka uspehu je da postanete svesni i dozvolite sebi da osetite šta je to što želite. Možete to uraditi već sada. Napravite malu pauzu u čitanju i setite se neke svoje želje.

Sledeći korak jeste kreiranje vere, vere u sebe. Vere u sebe jeste uverenost da vi možete ostvariti tu želju. Bez vere u sebe nema ni motivacije. Želja sama po sebi nije dovoljna da stvori motivaciju. Na primer, ako ja želim da postanem astronaut i u istovreme ne verujem da to mogu uspeti, da li ću biti motivisan? Dakle, neka vaša želja bude takva da možete verovati u sebe da je možete ostvariti.

Sledeći korak je akcija. Želje vodi u veru a vera u akciju. Bez akcije nema uspeha, nema održanja motivacije. Ako ništa ne preduzimate izgubićete želju i / ili veru. Zato počnite sa akcijom. Počnite sa malim koracima. Svaki vaš korak povratno jača vašu želju i veru a one jačaju vašu spremnost za akciju. Znači, stvara se začarani krug, samoodržavajuća petlja, pozitivna petlja.

Vladimir Mišić

dipl. psiholog

Vaš psiholog Sanja Marjanović

Jedan komentar na: “Sveto trojstvo uspeha

  1. Sanja says:

    Nije mi jasno gdje gresim??? Citam sve i primjenjujem vec duzi vremenski period u pitanju su godine….konstantno zelim da se zaposlim itda kupim auto,da imam svoju platu,svoj zivot,samostalnost…nista vise od toga ne zelim…ali rezultata nema…..posao mi obecavaju pa slazu a samim tim propadaju i ostale zelte i planovi…..nije mi jasno puno toga…

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *