U savetovalištu Ekvilibrijum organizujemo individualne treninge učenja. Trening učenja se bazira na primeni psiholoških saznanja u pomaganju zainteresovanim pojedincima da poboljšanju svoje veštine i motivaciju za učenje. Trening učenja sastoji se iz: otkrivanja, analize i otklanjanje prepreka koje pojedinac ima u savladavanju nekog gradiva i učenja uopšte, učenja veština i tehnika uspešnog učenja i sticanja radnih navika, pronalaženja i jačanja motivacije za učenje.

Mnogi đaci i studenti različitih uzrasta imaju problema sa učenjem. U osnovi problema sa učenjem mogu biti različiti uzroci. Najčešći su to: nedostatak unutrašnje motivacije (interesovanja) za gradivo koje se uči, odsustvo radnih navika, nepoznavanje uspešnih tehnika i metoda učenja, problemi sa koncentracijom, hronično odlaganje, niska frustraciona tolerancija, konflikti sa roditeljima, vaspitna zapuštenost, učenje nakon dužih pauza u školovanju, perfekcionizam i preterana želja za dokazivanjem, neadekvatna organizacija vremena itd. Obično pojedinac ima nekoliko od navednih prepreka koje ga remete u učenju.

Trening učenja podrazumeva individualni prisutup. Svaki pojedinac je individua za sebe i ima svoje specifične probleme, kognitivni stil, lične motive, aspiracije i sposobnosti. Zbog toga ova vrsta treninga je u potpunosti prilagođena pojedincu.

U našem savetovalištu već dugo vremena radimo sa đacima različitih uzrasta kao i studentima. Ako ste zainteresovani za ovu vrstu treninga možete nam poslati email, postaviti dodatna pitanja i zakazati termine. Email adresa našeg savetovališta je savetovaliste@vaspsiholog.com.

Vladimir Mišić dipl. psiholog